TS ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΑΛΙΑ


Η γερμανική TS, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες αστρονομικής οπτικής και  αξεσουάρ της Ευρώπης, προτείνει μια σειρά από επιλεγμένα κιάλια  για αστρονομική αλλά και ευρύτερη περιβαλλοντολογική χρήση. 


TS 10X60

      
Με μια διάμετρο 60 χιλιοστά και μια μεγέθυση 10X  τα κιάλια αυτά διαθέτουν κόρη εξόδου 6mm  ιδανική για συνθήκες χαμηλού φωτισμού. 
Για φυσιολάτρες, κυνηγούς, ορνιθολόγους, οι εικόνες είναι ξεκάθαρες ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού, ενώ η ποιοτική λαστιχένια επένδυση καθιστά τα κιάλια αυτά ανθεκτικά στη σκληρή καθημερινή χρήση στην ύπαιθρο. Ταυτόχρονα τα κιάλια αυτά είναι αρκετά ελαφριά ώστε να μπορεί να παρατηρήσει κανείς κρατώντας τα και στο χέρι.

Για την αστρονομία η διάμετρος των 60 χιλιοστών παρέχει 44% μεγαλύτερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα από εκείνη των 50 χιλιοστών. Τα  νεφελώματα, οι γαλαξίες, τα αστρικά σμήνη γίνονται περισσότερο  ευδιάκριτα. 
Οι αντιανακλαστικές επιστρώσεις " high grade broadband multicoating" που διαθέτουν όλα τα κιάλια της TS τα κάθιστούν  πολύ φωτεινότερα σε σύγκριση με άλλα απλούστερα μοντέλα.
Το eye relief των 2 cm προσφέρει ιδιαίτερη  άνεση στον χρήστη. Ακόμη και όταν φορά κανείς γυαλιά μπορούν τα κιάλια αυτά να χρησιμοποιηθούν για πολύ ώρα  χωρίς να κουράζουν.

Χαρακτηριστικά:

Διάμετρος: 60mm
Μεγέθυνση: 10X
Οπτικό πεδίο: 92m στα 1.000  (5.3 μοίρες)
Κόρη εξόδου: 6mm
Eye Relief: 19.9mm
Επιστρώσεις: High Grade Broadband multicoating
Πρίσματα: ΒΚ7
Βάρος: 1.200g


TS 15X70

Το μοντέλο αυτό είναι τo πλέον δημοφιλές για την αστρονομική παρατήρηση. Τα  TS 15Χ70 είναι αρκετά μεγάλα για σοβαρή αστρονομική χρήση, αλλά και σχετικά ελαφριά  για εύκολη μεταφορά. Αν και η σοβαρή χρήση τους απαιτεί τρίποδα είναι δυνατόν  για μικρά χρονικά διαστήματα να παρατηρεί κανείς κρατώντας τα στο χέρι. 

Τα TS15X70 χάρη στην προσεγμένη λαστιχιένια τους επένδυση παρουσιάζουν σημαντική αντοχή  στα κτυπήματα και την υγρασία.
Διαθέτοντας διπλάσια φωτοσυλλεκτική ικανότητα σε σχέση με κιάλια διάμετρου 50 χιλιοστών, τα πολύ ικανοποιητικά αυτά αστρονομικά κιάλια προσφέρουν  συναρπαστική  παρατήρηση μεγάλων  πεδίων στον ουρανό που εντυπωσιάζουν με τα νεφελώματα, τα σμήνη και τους γαλαξίες τους.  Οι ποιοτικές επιστρώσεις Green Broadband Multicoating υπόσχονται περαιτέρω φωτεινότα, οξύτητα και κοντράστ.

Χαρακτηριστικά:

Διάμετρος Αντικειμενικών φακών: 70mm
Μεγέθυνση: 15X
Οπτικό Πεδίο: 77m στα 1.000  (4,4 μοίρες)
Κόρη Εξόδου: 4,6mm
Eye Relief: 18mm
Επιστρώσεις: Green Broadband Multicoating
Πρίσματα: ΒΑΚ 4
Βάρος: 1.300gTS 20X80 TRIPLET

Το μοντέλο αυτό έχει θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία του. Πρόκειται για  στιβαρά κιάλια υψηλών επιδόσεων για απαιτητικούς παρατηρητές της φύσης και του ουρανού:   Ένα θαυμάσιο όργανο ευρέος πεδίου για τους ερασιτέχνες αστρονόμους. Το μοντέλο αυτό έχει αντικαταστήσει το παλαιότερο απλούστερο μοντέλο 20Χ80 της TS προσφέροντας πολύ ανώτερες οπτικές και μηχανικές επιδόσεις από ότι εκείνο.

Με βάρος μόλις 2,4 kg τα κιάλια αυτά με αντικειμενικούς φακούς τριών στοιχείων  παραμένουν σχετικά ελαφριά ώστε να μπορούν να συνεργαστούν ικανοποιητικά με ένα καλό φωτογραφικό τριποδα. Ο αντάπτορας σύνδεσης είναι ήδη ενσωματωμένος. Το στήσιμο είναι θέμα δευτερολέπτων ώστε η παρατήρηση να ξεκινήσει άμεσα.  Η διακριτική ικανότητα στα 20Χ είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική ενώ η φωτεινότητα της εικόνας είναι υψηλή χάρη στο μεγάλο άνοιγμα και στην  ποιότητα των αντιανακλαστικών επιστρώσεων.

Στα απλά κιάλια οι αντικειμενικοί φακοί  αποτελούνται από δύο στοιχείο. Ο νέος σχεδιασμός των τριών στοιχείων επιτρέπει μια σημαντική διόρθωση των οπτικών σφαλμάτων που έχει ως αποτέλεσμα: 

- Μικρότερη καμπυλότητα πεδίου χωρίς διαστρεβλώσεις στην περιφέρεια
- ανώτερη χρωματική διόρθωση
- υψηλότερη οξύτητα σε ολόκληρο το πεδίο

Ας αναφερθούμε τέλος, στον ιδιαίτερο ρόλο των επιστρώσεων  "Full Broadband Multi-Coating" :
Ακόμη και αν ο αντικειμενικός φακός είναι τέλειος, μια κακή επίστρωση μπορεί να μειώσει σημαντικά το contrast. Χάρη στην ψηλή ποιότητα των επιστρώσεων που διαθέτουν τα κιάλια της TS  η εικόνα είναι σημαντικά φωτεινότερη και το κοντράστ οξύτερο σε σχέση με κιάλια που διαθέτουν πιο απλοϊκές επιστρώσεις. Εδώ βρίσκεται η διαφορά μεταξύ μιας λεπτομέρειας που θα φανεί και μιας που θα περάσει απαρατήρητη !

Τα κιάλια TS 20X80 triplet  συνοδεύονται από μια πολύ ωραία σκληρή θήκη αλουμινίου

Χαρακτηριστικά: 

Διάμετρος Αντικειμενικών Φακών:  80mm  (τριών στοιχείων για ελαχιστοποίηση της χρωματικής εκτροπής)
Μ
εγέθυνση: 20Χ
Οπτικό πεδίο: 
56m στα 1000   (3,2 μοιρες)
Κόρη Εξόδου: 4mm
Eye Relief: 17mm
Επιστρώσεις: Full Broadband Multi-coated
Πρίσματα:
BAK 4 
Βάρος: 2.400 g

 

 

επιστροφή